Duurzame duwtjes in de rug dankzij AG

Zonnepanelen, warmtepomp, isolatie, laadpaal en elektrische wagen... Er zijn heel wat investeringen om autonomie en comfort te winnen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van je woning en je mobiliteit te beperken.

Zorgen voor je toekomst én goed verzekerd zijn, zonder je blauw te betalen?

AG helpt je om in een duurzamere toekomst te investeren. Sluit nu een brandverzekering of een autoverzekering voor je elektrische of hybride wagen af bij je makelaar of verzekeringstussenpersoon en profiteer van kortingen.
Ontdek hieronder je voordelen.

Wat krijg ik nu extra?AG EcoBonus Woning

Geniet van mooie korting op je verzekeringscontract als je woning of gebouw een groene energiescore of een installatie voor hernieuwbare energie heeft1.

10% korting


 • Je hebt net in een warmtepomp, zonnepanelen of windturbine geïnvesteerd? Of je bent van plan om dit binnenkort te doen?

  Je woning of gebouw heeft een groen EPC-certificaat?

  Voldoe je, nu of binnen de 12 maanden na het afsluiten van je verzekeringscontract, als eigenaar of huurder aan één van deze voorwaarden1, geniet dan van 10% korting op je premie.

AG EcoBonus Auto

Verzeker je elektrische of hybride auto bij AG en krijg 10% korting op je verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto en/ of (mini) omnium tijdens de hele duur van je contract2.

10% korting


 • En er is meer… Kies je ook voor bijstand van AG voor je elektrische wagen?

  Ontvang dan een gratis Mobiflow-oplaadpas die je kan gebruiken bij één van de 270.000 openbare laadstations in België en Europa.

  En om deze nieuwe manier van 'tanken' te ontdekken, bieden wij je een laadbudget van 25 euro3.

AG EcoBonus Woning

Top Woning

De brandverzekering van AG beschermt je huis, appartement en/of inboedel ... en niet alleen bij brand.

Wist je trouwens dat ook zonnepanelen, laadpunten voor elektrische voertuigen en plug-in hybride en thuisbatterijen tot je gebouw behoren en dus ook verzekerd zijn?

Met de Top Woning brandverzekering van AG kies je voor uitgebreide bescherming van zowel je gebouw als je inboedel. Dankzij de EcoBonus Woning krijg je nu tijdelijk 10% korting op je verzekeringscontract.

Top Woning

AG brandverzekering beschermt je woning, appartement en/of inboedel... en niet alleen bij brand.

Wist je dat? Met de brandverzekering Top Woning van AG kiest je voor een echt vertrouwenscontract dat je – zowel voor je gebouw als voor de inhoud ervan - een volledig bescherming garandeert. Zonnepanelen, laadpunten voor elektrische voertuigen en plug-in hybride en thuisbatterijen worden ook als gebouw beschouwd. ​

Je moet geen onaangename verrassingen vrezen. De algemene voorwaarden bevatten waarborgen die zijn omschreven volgens het principe 'Alles is verzekerd behalve...'.

AG EcoBonus Auto

Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto

Een verplichte verzekering die veel verder gaat dan de wet: een voordelig bonus-malus systeem, gratis bijstand bij ongeval of lekke band en vervangwagen.

Top Omnium

Een verzekering die speciaal werd ontwikkeld voor uw nieuwe wagen, die de schade veroorzaakt door een ongeval door eigen schuld of zonder aansprakelijkheid van derden dekt.

Wist je dat? Wanneer de batterij van een elektrisch voertuig beschadigd raakt, ten gevolge van een ongeval, wordt het voertuig soms door de sleepdienst of hersteller in quarantaine geplaatst om nevenschade vanwege een mogelijke brand te voorkomen. De kosten van deze extra veiligheidsmaatregel kunnen snel oplopen. De Top Omnium van AG vergoedt dit tot 3.000 euro.

Ter herinnering: de andere nieuwe risico's verbonden aan elektrificatie (accu's vatten vlam, de laadkabel wordt gestolen, enz.) zijn gedekt als een basis Top Omnium via het principe 'Alles is gedekt behalve…'.

AG EcoBonus Auto

Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto

Een verplichte verzekering die veel verder gaat dan de wet: een voordelig bonus-malussysteem, gratis bijstand bij ongeval of lekke band en vervangwagen.

Bovendien krijg je met de EcoBonus Auto nu tijdelijk 10% korting op je verzekeringscontract.

OmniNatuur: bescherm uw wagen tegen schade door regen, stormweer, hagel …

De natuur kan wild te keer gaan, met stormen, hagelbuien of overstromingen tot gevolg. Zo’n natuurgeweld laat vaak sporen na. Met OmniNatuur bent u gerust: deze waarborg dekt de schade aan uw wagen die veroorzaakt wordt door natuurkrachten. 

Top Omnium

Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor je nieuwe elektrische auto en dekt de risico’s eigen aan elektrificatie (bv. een gestolen laadkabel, een accu die vlam vat enz.) alsook de schade, zowel als je in fout bent als bij ongevallen waarbij niemand anders aansprakelijk is.

Wanneer je bijvoorbeeld een ongeval hebt en de batterij van je elektrisch voertuig beschadigd raakt, dekt je Top Omnium-verzekering ook de kosten (tot 3.000 euro) om je auto in quarantaine te plaatsen om nevenschade door brand te voorkomen. Kosten die snel hoog oplopen.

Als kers op de taart krijg je nu tijdelijk 10% korting op je autoverzekering dankzij de EcoBonus Auto.

Actievoorwaarden

Acties onder voorwaarden geldig vanaf 01/01/2024 tem 30/06/2024.

 1. Actie AG EcoBonus Woning geldig bij het afsluiten van een nieuwe Top Woning, Top Handel of Top Kantoor contract. 10% korting op de jaarpremie zolang het contract niet wijzigt en op voorwaarde dat je, bij het afsluiten van het contract of binnen de volgende 12 maanden, aan minstens één van de onderstaande criteria voldoet:
  • Een “groen EPC-certificaat” hebben, maw een EPC-certificaat met een A +, A of B score in Vlaanderen en in Wallonië, A,B of C in Brussel.
  • Beschikken over één van de volgende installaties voor de productie van hernieuwbare energie:
   • zonnepanelen van het fotovoltaïsche of thermische type,
   • een aerothermische, geothermische, hydrothermische of hybride warmtepomp,
   • een huiswindturbine.
 2. Actie AG EcoBonus geldig bij het afsluiten (nieuwe zaak of verandering van voertuig) van een AG-verzekering BA Auto, en van een omniumformule voor een elektrisch of hybride voertuig in de klasse toerisme en zaken en vervoer van zaken tot 3,5t (buiten vloot). 10% korting op de jaarpremie voor BA en (mini) omnium zolang het contract niet wijzigt.
 3. Actie Mobiflow-laadpas met 25 euro voor 100% elektrische voertuigen in de klasse toerisme en zaken en vervoer van zaken tot 3,5t (buiten vloot), bij het afsluiten (nieuwe zaak of verandering van voertuig) van een AG-contract BA Auto en van een contract Top Bijstand of Top Mobility & Travel Assist, dat de bijstand van uw voertuig dekt na een ongeval of pech.

Lees vooraf onze informatiefiches voor deze producten. De voorwaarden van deze acties en de exacte omvang van de verzekeringen zijn beschikbaar bij je verzekeringstussenpersoon of op www.ag.be.