AG, supporter van jouw leven, vandaag en morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer doen, en vooral beter doen

Dat is ons motto in de enorme uitdaging op vlak van duurzaamheid. 

Duurzaamheid is een belangrijk deel van wie we zijn. En dat komt tot uiting in al onze huidige en toekomstige projecten. Om een duurzame toekomst te bouwen is het essentieel dat we duurzaamheid integreren in onze kernactiviteiten.


Onze duurzaamheidsstrategie omvat 4 kerngebieden

Als verzekeraar

AG onderneemt acties inzake belangrijke maatschappelijke kwesties en zet in op producten en diensten met een positieve impact.

Als investeerder

We screenen 100% van de nieuwe investeringen op ESG-criteria en investeren in activa die een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. 

Als werkgever

Ook al zijn we 11 jaar op rij verkozen tot Top Employer, we blijven initiatieven opzetten om een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt en kan groeien. 

Als onderneming

Als Belgisch bedrijf heffen we niet alleen een verantwoordelijkheid om onze impact op de planeet te beperken maar ook om te zorgen voor een gezondere en rechtvaardigere samenleving. 

Duurzaamheid geïntegreerd in onze kernactiviteiten

Om verder te bouwen aan een duurzame toekomst, is het essentieel dat we duurzaamheid integreren in onze kernactiviteiten. We zetten niet alleen een duurzame bedrijfsstrategie neer, maar al onze afdelingen en mensen geven die filosofie mee vorm en zetten ze om in de praktijk.

Om onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen mee te realiseren, hebben we bij AG een team 'Duurzaamheid' gecreëerd. Dat heeft een coördinerende rol en ondersteunt alle afzonderlijke afdelingen van AG bij hun inspanningen om hun impact op het milieu en op de maatschappij te verbeteren. 

Aanpak en cijfers

Duurzaamheid staat bij AG hoog op de agenda. Het is een onderdeel van onze bedrijfsstrategie en we zetten in op vele initiatieven. Maar ook op het objectief laten onderzoeken van onze aanpak. 

Heidi Delobelle

Heidi Delobelle
CEO 

Economische groei en duurzaamheid op lange termijn gaan hand in hand. Het één kan gewoon niet zonder het ander.

Ontdek meer voorbeelden en details over onze initiatieven omtrent duurzaamheid in ons Duurzaamheidsrapport.