Onze impact op het milieu beperken

Onze ecologische voetafdruk verkleinen

AG is sinds 2019 koolstofneutraal. En daar zijn we trots op. Maar voor ons was die mijlpaal nog maar het begin.
Als bedrijf zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om de planeet te beschermen. Dat engagement komt duidelijk naar voor in ons mileubeleid. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en we sluiten ons aan bij erkende klimaatprojecten om onze resterende uitstoot te compenseren.

Enkele van onze initiatieven: 

AG campus werkt energiebewust met zonnepanelen
  • Onze AG Campus, is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen op het gebied van duurzame architectuur en circulaire economie: hergebruikte materialen uit ons oude gebouw en milieuvriendelijke kenmerken zoals groendaken, warmtepompen en regenwateropvangsystemen.

  • Het Reinvent Workplace-project is een ambitieus programma om onze kantoorgebouwen om te vormen tot een groenere en meer inspirerende werkplek. In combinatie met andere initiatieven zullen de renovaties ons energieverbruik de komende vier jaar naar verwachting met bijna 60% verminderen.

  • Met het Green mobility project streven we naar 100% groene bedrijfswagens bij AG tegen 2026. En zetten we in op thuiswerk voor onze collega’s.
  • We werken actief mee aan de bescherming van bijen via het Made in Abeilles-project. Door bijenkorven te plaatsen op het dak van een van onze kantoorgebouwen in Brussel beschermen we de biodiversiteit. We oogsten zelfs onze eigen verse honing.

  • AG doet sinds 2018 een beroep op het gespecialiseerde consultancybureau CO2 logic om onze jaarlijkse CO2 -uitstoot te berekenen

Informatie over andere initiatieven vind je hier:

AG steunt initiatieven om mensen vooruit te helpen in het leven

We doen zaken met respect voor het milieu en de samenleving

Wat betekent duurzaamheid bij AG juist? En waarom vinden we het zo belangrijk?