Menu
  • Wie zijn wij ?
  • AG in de samenleving
  • Investeerders
  • Leveranciers

Duurzame partnerschappen

supporter de votre vie

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is een integraal onderdeel van onze sponsorstrategie: wij willen onze rol als maatschappelijk betrokken verzekeraar verder versterken.

Paralympic Team Belgium

Sinds 2011 is AG, in lijn met zijn maatschappelijke rol en zijn waarden, partner van Paralympic Team Belgium. 

Als supporter van Paralympic Team Belgium beschouwt AG de paralympische atleten als de beste ambassadeurs om mensen aan te moedigen een actieve levensstijl aan te nemen en te behouden. Elke dag tonen ze ondanks hun handicap aan dat iedereen op een gezonde en heilzame manier kan sporten, naargelang zijn of haar wensen, mogelijkheden en ambities.

De steun van AG is niet alleen bedoeld voor de werking en de ontwikkeling van de activiteiten van het comité en van de geselecteerde atleten. De verzekeraar draagt ook structureel en duurzaam bij aan de bevordering van sportbeoefening in het algemeen en, indirect, aan een gezonde, evenwichtige en sportieve samenleving.

Stop Darmkanker

Elk jaar krijgen in België 8.000 mensen de diagnose van darmkanker... dat zijn er 23 per dag! Eén Belg op 20 (5%!) overlijdt eraan. Deze ziekte is, na longkanker, de tweede meest voorkomende kanker bij zowel mannen als vrouwen. Maar een gezonde levensstijl kan het risico op darmkanker met een kwart verminderen en de ziekte kan met een eenvoudige test in een vroeg stadium worden opgespoord. In dat geval is de kans op herstel meer dan 90%. Die boodschap verspreidt Dr. Colemont al meer dan acht jaar via de vzw Stop Darmkanker waarvan hij medeoprichter is.

AG verzekert ongeveer 1 op 2 gezinnen, wat ons de unieke kans geeft om in te zetten op preventie en mensen aan te moedigen een gezonde levensstijl aan te nemen om darmkanker te vermijden. Via dit partnerschap ondersteunt AG Stop Darmkanker in haar dagelijkse strijd tegen deze ziekte.


"Het feit dat AG stevig verankerd is in de Belgische economie en veel Belgische bedrijven klant zijn bij ons, is volgens ons een belangrijke troef. Grote bedrijven bieden ons de mogelijkheid om heel veel werknemers rechtstreeks te bereiken. Zo kunnen we meer levens redden, het lijden verminderen en meer kosten besparen.

Kortom, een win-win-winsituatie! Het belang van preventie komt zo nog meer tot uiting."

Dr Luc Colemont

Kidz On Wheelz

Als sponsor van de regionale en federale wielerfederaties is AG al enkele jaren sterk betrokken bij de wielersport. We kiezen resoluut voor vormen van sponsoring die de kernwaarden van onze strategie weerspiegelen, zoals het bevorderen van een gezonde levensstijl door middel van lichaamsbeweging, het sensibiliseren voor risico's en  preventie, én bescherming. Kidz On Wheelz brengt al deze elementen samen in één project.

Om jonge leerlingen aan te moedigen vaker en veiliger te fietsen, heeft Cycling Vlaanderen, in samenwerking met AG, besloten om een gericht promotieplan te lanceren bij jongeren (5-14 jaar), met bijzondere aandacht voor meisjes. Kidz On Wheelz biedt een innovatief hindernissenparcours aan voor fietsers dat wordt opgesteld in basisscholen in Vlaanderen en op verschillende grote evenementen in het hele land. AG ondersteunt Kidz On Wheelz sinds 2019.

Vélo Kids / Tous à vélo

Sinds 2020 steunt AG de projecten Vélo Kids en Tous à Vélo. Deze projecten zijn ontwikkeld door de Fédération Royale Sportive de L'Enseignement Libre (FRSEL). De FRSEL bezoekt scholen in Brussel en Wallonië met een fietsbehendigheidsparcours en probeert zo kinderen bewust te maken van het belang van een veilig fietsgedrag in het verkeer. Met dit project hopen we ongelukken te voorkomen en duidelijk te laten zien hoe belangrijk het is om op te vallen in het verkeer.