Mijn favorieten 0
Le neurologue Steven Laureys parle des bienfaits de la méditation
Le neurologue Steven Laureys parle des bienfaits de la méditation

Verminder stress met bewezen technieken via My Mind Premium

Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren
Opslaan
Aanhoudende stress ondermijnt onze mentale gezondheid. Gelukkig is het brein flexibel, wat betekent dat we zelf actie kunnen ondernemen om ons mentaal welzijn te verbeteren. Dit bevestigt ook Steven Laureys, internationaal gerenommeerd neuroloog, in een inspirerende video exclusief beschikbaar via My Mind Premium by AG. Laureys bespreekt onder andere de wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie. En hij neemt u on the spot mee voor een korte ademhalingsoefening die onmiddellijk voor ontspanning zorgt. Benieuwd? Neem vlug een kijkje en bied ook uw medewerkers deze video en andere laagdrempelige tools aan voor meer veerkracht.

De toxische effecten van stress

 

De langdurige blootstelling aan stress heeft neurotoxische effecten die leiden tot spanningshoofdpijn, prikkelbaarheid, verminderde concentratie, angst en depressie. Op scans is te zien hoe bepaalde delen van de hersenen daadwerkelijk krimpen onder deze omstandigheden. Het is, zoals u weet, een voedingsbodem voor ziekteverzuim.

Het goede nieuws is dat wij, dankzij de neuroplasticiteit van ons brein, onze hersenen kunnen ‘trainen’ op cognitieve flexibiliteit. Dit verbetert niet alleen onze vaardigheid om effectief met stress om te gaan, maar het versterkt ook ons probleemoplossend vermogen, onze creativiteit en onze sociale vaardigheden. 

Meditatie: ‘bewust zijn’ versterkt mentale en fysieke gezondheid

 

Met My Mind Premium, een extra dienst die vervat zit in de MyAG Employee Benefits app, biedt u uw medewerkers de tools om op eigen tempo hun mentaal welzijn te verbeteren. Steven Laureys zelf is een fervent voorstander van meditatie, dat hij beschrijft als ‘mentale gymnastiek’ om het brein flexibeler te maken. “Tijdens een meditatiemoment maken we verbinding met ons lichaam en richten we alle aandacht op wat we ervaren. Het doel is niet om die emoties te onderdrukken, maar om ze te herkennen, te benoemen en er op een nieuwe manier mee om te gaan.” 

Meditatie voor beginners

 

Steven Laureys deed wetenschappelijk onderzoek naar meditatie. “Wat er tijdens het mediteren gebeurt in het brein van de boeddhistische monnik en Matthieu Ricard is ronduit spectaculair. Hetzelfde zagen we gebeuren bij topsporters en succesvolle entrepreneurs die aan meditatie doen.”

Maar niet iedereen is een meditatie-expert natuurlijk… “Zelfs bij beginners zijn de positieve effecten zichtbaar. Iedereen kan mediteren en ontdekken wat persoonlijk het beste werkt. Doe wat je kan, elke minuut telt en kan al een verschil maken.

En nog een gouden tip: wacht niet tot uw lichaam u dwingt te stoppen, maar zet proactief de eerste stap naar een gezondere mentale levensstijl, in combinatie met voldoende slaap en beweging, gezonde voeding en sociale connectie.” Ook daar komt u in het interview meer over te weten.

De impact van meditatie kan net zo groot zijn als die van medicatie.

Benieuwd naar de boeiende visie van neurowetenschapper en meditatie-pleitbezorger Steven Laureys?

 

Wij hebben een sneak peak van de video voor u klaarstaan. Neem hier een kijkje! Zodra u My Mind Premium aan uw medewerkers biedt, kunnen zij deze inspirerende keynote en nog veel meer bekijken in hun MyAG Employee Benefits app.

Interesse in My Mind Premium?

 

Wenst u meer informatie over My Mind Premium? Contacteer ons via de groene knop hieronder of spreek uw vertrouwde contactpersoon erover aan.  

Wie is Steven Laureys?

 

Dr. Steven Laureys is neuroloog. Als neurowetenschapper voert hij baanbrekend onderzoek naar bewustzijn en kennisverwerving, en heeft hij uitgebreide expertise opgebouwd in onder meer cognitieve stoornissen, traumatische hersenletsels en neurorevalidatie, maar ook op het vlak van slaapstoornissen, geheugen- en motorische stoornissen, chronische (hoofd)pijn en stressgerelateerde symptomen.

Steven Laureys vindt het zijn rol als arts en wetenschapper om een brug te bouwen tussen high tech neurowetenschap en wat we dagdagelijks zelf kunnen doen voor onze mentale gezondheid. Vanuit die filosofie schreef hij onder meer ‘Het no-nonsense meditatieboek’, ‘Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen’ en ‘Het no-nonsense slaapboek’.