Publicaties

Uw Ascento news

Januari 2024

Terugblik 2023 en vooruitzichten 2024

In zijn ‘Outlook 2023’ zei Olivier Colsoul, Senior Strategist bij AG, dat de hyperinflatie van 2022 zou afzwakken en dat de heilige 2%-doelstelling geleidelijk zou worden bereikt.

...

Januari 2024

Bernadette Migisha - SRI-verantwoordelijke bij AG - legt uit wat duurzaam en verantwoord beleggen bij AG inhoudt.

Marktontwikkelingen: de impact op de rendementen in 2023

De onderliggende inflatie is nog altijd een feit en daalt langzamer. We mogen wel tevreden zijn met de manier waarop de financiële markten 2023 hebben afgesloten

...

Januari 2024

AG Ascento blaast 20 kaarsjes uit en ontvangt een gouden medaille!

2023 bestaat AG Ascento 20 jaar, en dat willen we graag met jullie, onze lezers, vieren.

2003 ... waar is de tijd? We zouden deze bijzondere verjaardag kunnen vieren met een flinke dosis nostalgie, maar dat gaan we niet doen. We maken liever van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe collega voor te stellen! 

...

Juli 2023

Waarom uw begunstigingsclausule nakijken?

Hebt u een of meer levensverzekeringen? Weet u nog wie als begunstigde(n) vermeld staat (staan) in uw contract? Misschien is de situatie veranderd? Wat doet u best? Samen met Jean MARTROYE de JOLY, notaris in Vorst, geven we een woordje uitleg bij de begunstigingsclausule in een levensverzekering, en bij de verschillende aspecten van nalatenschap in het algemeen.

...

Juli 2023

Ambities en initiatieven van AG stellen duurzaamheid centraal

AG, verzekeringsonderneming met Belgische roots, probeert te inspireren door het goede voorbeeld te geven. We houden rekening in ons beleid en onze activiteiten met de maatschappij, de economie en het milieu. Ontdek onze uiteenlopende initiatieven die illustreren hoe we niet alleen duurzaam investeren, maar ook investeren in onderwijs en in een actief en gezond leven. Vandaag, voor u, en voor toekomstige generaties.
...

Januari 2023

Wat is het rendement 2022 van AG Ascento Free?

Rendement 2022 van AG Ascento Free in tak 21

Voor 2022 bedraagt het totale brutorendement (gewaarborgde rentevoet en winstdeling*) van AG Ascento Free 1,70% , een mooi resultaat ondanks het zeer onstabiele jaar op de financiële markten.
...

Januari 2023

Outlook 2023: het jaar van de desinflatie

De coronapandemie is nog maar net, min of meer, achter de rug, of de economie en de financiële markten worden opnieuw geteisterd door een nieuwe plaag: de inflatie. De prijsstijgingen zijn sinds de zomer van 2021 plots sterk toegenomen, eerst in de VS en daarna in Europa en in de rest van de wereld. Olivier Colsoul, Senior Strategist bij AG, werpt een blik op 2023.
...

Januari 2023

AG gaat voluit voor duurzaam beleggen

De beleggingen van vandaag hebben een impact op de wereld van morgen ... dat beseft iedereen. In die context heeft de Europese Unie op basis van haar Sustainable Finance Action Plan de SFDR-verordening - Sustainable Finance Disclosure Regulation* ingevoerd. Ze is er immersvan overtuigd dat duurzame beleggingskeuzes een rechtvaardigere samenleving mogelijk maken. Bernadette Migisha - SRI-verantwoordelijke bij AG - legt uit wat duurzaam en verantwoord beleggen bij AG inhoudt en wat de impact van deze Europese verordening is.

...

Juli 2022

Interview Olivier Colsoul: hoe houdt AG rekening met risico's in zijn beleggingsstrategie?

Gebeurtenissen zoals de financiële crisis van 2008, de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne lijken elkaar steeds sneller op te volgen, telkens met een wisselende impact op de financiële markten.
...

Juli 2022

Ontdek de resultaten van de enquête en de nieuwigheden voor 2022 en 2023

In de zomer van 2021 lanceerden we een digitaal tevredenheidsonderzoek over de producten en diensten van AG Ascento bij een steekproef van onze klanten. Bedankt voor het massaal invullen van de enquête. Uw mening is waardevol voor ons want zo kunnen we producten en diensten aanbieden die aan uw behoeften voldoen. Tijd nu om de balans op te maken en de resultaten van de enquête met u te delen! 
...

Juli 2022

Nieuwe look voor de publieke site van AG Ascento

Een van onze doelstellingen voor 2022 is het opfrissen van de publieke website van AG Ascento. Gebruiksgemak en duidelijke informatie zijn hierbij de sleutelwoorden. Een nieuwe look én u vindt er, zoals voorheen, alle info die u nodig hebt!
...

Januari 2022

Economisch nieuws: terugblik op 2021 en vooruitzichten voor de toekomst.

Juli 2021

Interview met Benoit Halbart: Ondanks de crisis hebben we 2020 in tak 21 en 23 met goede rendementen afgesloten.