Gezondheid

AG Care Continuity

Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij:

BNP Paribas Fortis

Uw makelaar

Wilt u een offerte op maat ?
VRAAG EEN OFFERTE
Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren

Optimaal verzekerd, ook na uw beroepsgebonden verzekering

U verandert van werkgever of gaat met pensioen. Wat met uw hospitalisatieverzekering via uw werk? Wees gerust: als u de afgelopen twee jaar onafgebroken hebt gewerkt, kan u ze verlengen op individuele basis.

Twee voorwaarden: u bent in België gedomicilieerd en aangesloten bij een Belgisch ziekenfonds.

Duidelijke voordelen

Continuïteit

Een dekking die aansluit bij de waarborgen van uw beroepsgebonden contract en die aangepast is aan uw budget en behoeften.

Uw vrije keuze

Bij een hospitalisatie kiest u zelf uw ziekenhuis, arts en kamertype (bijv. eenpersoonskamer bij een bevalling of operatie).

Wereldwijde dekking en bijstand

Ook op vakantie of zakenreis in het buitenland geniet u uitgebreide waarborgen én meer (o.a. repatriëring, opsporings- en reddingskosten, …).

Levenslange zekerheid

U behoudt levenslang uw waarborgen, zonder beperking of plafond, en uw tarief op basis van uw instapleeftijd.


In deze pagina


Waarom is AG Care Continuity iets voor mij?

Als u uw werkgever verlaat of met pensioen gaat, raakt u meestal ook uw beroepsgebonden hospitalisatieverzekering (= verzekering via uw werkgever) kwijt.

De wet-Verwilghen geeft u de zekerheid dat u deze verzekering individueel kan voortzetten. Dit geldt ook voor kinderen die te oud geworden zijn om onder de polis van de ouders verzekerd te blijven. De hospitalisatieverzekering via uw werkgever wordt dan omgevormd naar een individuele hospitalisatieverzekering: AG Care Continuity van AG Insurance. Dit verloopt zonder medische formaliteiten als

  • uw beroepsgebonden verzekering via AG Insurance liep en
  • u de verzekering aanvraagt binnen de 30 dagen na het verlies van uw beroepsgebonden verzekering.

Ook als uw beroepsgebonden verzekering via een andere verzekeraar liep, kan u individueel voortzetten bij AG Care Continuity. In dat geval dient u wel een medische vragenlijst in te vullen.

U kan kiezen voor waarborgen gelijksoortig aan uw beroepsgebonden polis, of upgraden met extra dekkingen. U bepaalt voor een deel zelf uw polis op basis van uw behoeften en budget.


Wat heeft deze verzekering mij te bieden?

AG Care Continuity biedt u uitgebreide waarborgen:

  • Hospitalisatie: terugbetaling van uw medische kosten bij een ziekenhuisopname, ook in een eenpersoonskamer*.
  • Pre- en post (voor- en nabehandeling): terugbetaling van uw medische kosten in verband met een hospitalisatie, vanaf 1 maand voor de opname tot en met 3 maanden erna. Denk aan dokterskosten en geneesmiddelen, maar bijv. ook kinesitherapie, thuisverpleging en orthopedische toestellen.
  • Zware ziekten: medische kosten voor de behandeling van 30 zware ziekten worden zelfs zonder ziekenhuisopname terugbetaald.
  • Dekking en bijstand in het buitenland: uitgebreide waarborgen bij onvoorziene medische kosten in het buitenland + extra diensten zoals repatriëring, transportfaciliteiten voor gezinsleden, …
  • Medi-Assistance (optie): AG Insurance betaalt uw factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. U hebt bovendien recht op bijkomende diensten, tijdens en na de opname, zoals kinderopvang, huishoudhulp, ...
  • Delta (optie): mogelijkheid om te kiezen voor de meest uitgebreide waarborg, met o.a. een verdubbeling van de pre- en postperiode tot 2 en 6 maanden en terugbetaling van vruchtbaarheidsbehandelingen.

AG Insurance past een ziekenhuissegmentatie toe, waardoor in het overgrote deel van de ziekenhuizen de medische kosten volledig worden vergoed, ongeacht het gekozen kamertype*. Voor wie om persoonlijke redenen kiest voor een privékamer in een van de duurdere ziekenhuizen, zijn er volgende opties:

  • Universitaire optie: een volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van duurdere universitaire ziekenhuizen (ziekenhuizen in de lijst met een ‘U’).
  • Optie SL: volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van alle duurdere, meestal Brusselse ziekenhuizen. Ideaal als u in (de omgeving van) Brussel woont.

Tot slot hebt u ook de mogelijkheid om in uw contract een jaarlijkse vrijstelling op te nemen. Dit is het bedrag dat bij een ziekenhuisopname voor uw rekening blijft. Een hogere vrijstelling betekent een lagere premie.

De terugbetaling gebeurt, in tegenstelling tot andere verzekeraars en de ziekenfondsen, onbeperkt en zonder kostenplafond. In uw contract – en onderaan deze pagina – vindt u enkele logische uitsluitingen terug die buiten de dekking vallen. Zo weet u meteen wat u mag verwachten.

* In bepaalde, doorgaans Brusselse ziekenhuizen, is 50 % van de ziekenhuisfactuur bij een opname in een privékamer ten laste van de patiënt. Bij een opname in een tweepersoonskamer is er een volledige terugbetaling.


Waar en wanneer ben ik verzekerd?

​Uw beroepsgebonden hospitalisatieverzekering liep bij AG Insurance? U kan zonder medische formaliteiten aansluiten bij AG Care Continuity als u de voortzetting aanvraagt binnen de 30 dagen na het verlies van uw beroepsgebonden verzekering. Na de medische aanvaarding bent u onmiddellijk gedekt.
Zo blijft u zonder onderbreking verzekerd.

Als uw beroepsgebonden verzekering via een andere verzekeraar liep, dient u een medische vragenlijst in te vullen. Na de medische aanvaarding bent u onmiddellijk gedekt (met uitzondering van voorafbestaande aandoeningen).

U blijft levenslang gedekt, want AG Care Continuity is een contract voor het leven waarbij enkel u de verzekering eenduidig kan opzeggen.

De waarborg gaat met u mee over de grenzen. Zo kan u onbezorgd op vakantie of zakenreis. Bovendien is in het buitenland extra bijstand voorzien.


Ik word gehospitaliseerd. Wat nu?

Met AG Care Continuity kan u zich concentreren op wat echt belangrijk is: uw gezondheid. Wij zorgen voor de financiële en administratieve afhandeling van uw opname.

Voor uw comfort staat alle informatie over de terugbetaling van uw hospitalisatie voortaan op 1 website. Van de aangifte van uw opname tot de terugbetaling: u vindt het er allemaal.

Geen financiële zorgen. Concentreer u op wat echt telt: uw gezondheid.


Voor welke voornaamste risico’s ben ik niet verzekerd?

In deze polis zijn een aantal uitsluitingen opgenomen, zoals medische kosten die volgen uit roekeloos of opzettelijk gedrag, of uit het gebruik en misbruik van alcohol of verdovende middelen.
Niet-medisch noodzakelijke behandelingen (bv. esthetische ingrepen, anti-conceptiebehandelingen en preventieve check-ups en onderzoeken) vallen eveneens buiten de dekking.
Ook de behandeling van een voorafbestaande aandoening of zwangerschap, alsook tandzorgen zijn uitgesloten.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.


Algemene voorwaarden en wettelijke informatie

Uw makelaar

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

BNP Paribas Fortis

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

Segmentatie 01/12/2014

Uw tools

Online beheer van hospitalisatiekosten

U wilt dat AG Insurance de ziekenhuisfacturen van uw medewerkers rechtstreeks betaalt aan het ziekenhuis. Zij kunnen hier online hun hospitalisatie melden met hun Medi-Assistance kaart of My Healthcare Card.

 

Toegang Online intake

meld online een ziekenhuisopname en geniet van de derdebetalersregeling.

 

Van de aangifte van een hospitalisatie of andere medische zorgen tot de terugbetaling

alle praktische info op een rij.

Online beheer van apotheekkosten

​U wilt dat AG Insurance de apothekersattesten van uw medewerkers elektronisch ontvangt en de apothekerskosten zo snel mogelijk terugbetaalt op hun bankrekening. Geen gedoe dus met het opsturen van formulieren en attesten.

 

Toegang tot My Global Benefits

De My Healthcare Card activeren.

.