Werkplek

Pack Mini Building+

Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij:

Uw makelaar

BNP Paribas Fortis

Wilt u een offerte op maat ?
VRAAG EEN OFFERTE
Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren

Pack Mini Building+
Extra service en bescherming voor uw appartementsgebouw

24/7 hulp bij een dringend probleem, verzekering van schade aan gemeenschappelijke delen. Voordelig tarief.

Duidelijke voordelen

Extra kosten voor schaderegeling vergoed

10% extra op de schadevergoeding voor de extra kosten die u maakt om de schade te regelen.

Schade en diefstal aan gemeenschappelijke inhoud verzekerd

Pack Mini Building+ vergoedt de diefstal van of schade aan vuilniscontainers, meubelen, tapijt, enz. die zich in de gemeenschappelijke ruimtes bevinden en toebehoren aan de mede-eigendom.

Optimale bescherming van uw gebouw

Een bewoner die de gemeenschappelijke trappenhal beschadigt tijdens zijn verhuis? Uw gebouw is perfect beschermd.

Voordelig tarief

Voor een kleine forfaitaire bijpremie geeft u uw gebouw een optimale bescherming.

Vergoeding bij ontoegankelijkheid

Uzelf, uw mede-eigenaars en huurders worden vergoed wanneer hun appartement niet toegankelijk is wegens een plotse en onvoorziene gebeurtenis.

 

Schade door werken gedekt

U bent beschermd tegen waterschade en glasbreuk veroorzaakt door een aannemer of vrijwilliger die in uw opdracht werken uitvoert aan uw gebouw.


In deze pagina


Waarom is deze verzekering iets voor mij?

U bent (mede-)eigenaar van een gebouw met twee tot tien wooneenheden of met een verzekerd bedrag lager dan 1.352.642 euro¹. Een interessante investering voor de toekomst die u graag goed beschermt en zorgeloos wilt laten renderen. Dan is het Pack Mini Building+ de ideale aanvulling op uw Top Woning brandverzekering van AG Insurance. Met heel wat extra's op maat van kleinere appartementsgebouwen en hun eigenaars. Zoals:

 • 24/7 een vakman beschikbaar voor dringende problemen in de gemeenschappelijke delen.
 • vergoeding van waterschade en glasbreuk veroorzaakt door werken die u laat uitvoeren aan het gebouw.
 • vergoeding van schade aan het gebouw door dieven, graffiti of verhuis.
 • vergoeding van diefstal en beschadiging van gemeenschappelijke spullen in de gemeenschappelijke delen.
 • 10% vergoeding extra (max. 2.500 euro) bovenop de schadevergoeding voor de kosten die u maakt om schade te regelen.
 • tussenkomst bij hospitalisatie of overlijden als u gewond raakt of overlijdt door een verzekerd schadegeval of door CO-vergiftiging.

En dit alles aan een kleine bijpremie op uw brandverzekering van 6 tot 12 euro per maand, afhankelijk van het aantal wooneenheden. 

¹ Afgerond geïndexeerd bedrag (ABEX 1004, 1ste semester 2023)

Telt uw gebouw meer dan tien wooneenheden of heeft het een verzekerde waarde van meer dan 1.352.642 EUR, dan is de oplossing Pack Building+ iets voor u.


Wat dekt deze verzekering?

Extra kosten voor schaderegeling

Er komt heel wat kijken bij het regelen van schade: verplaatsingen, telefoontjes, tijd om te coördineren en de expertise bij te wonen, enz. Pack Mini Building+ vergoedt u die kosten door de schadevergoeding met 10 % te verhogen, tot een maximum van 2.500 euro.

Schade en diefstal aan gemeenschappelijke inhoud

Als vuilnisbakken, meubelen, tapijten, … van de mede-eigendom gestolen of beschadigd worden in de gemeenschappelijke ruimtes, komt Pack Mini Building+ tussen voor de totale schade tot 8.458​ euro¹.

Optimale bescherming voor uw gebouw

 • De voordeur beschadigd door dieven? Graffiti op de gevel? Het pack dekt tot 8.458 euro¹ per schadegeval voor beschadigingen aan het gebouw.
 • Schade aan binnenmuren door water dat plots en onvoorzienbaar insijpelt langs een balkon of de gevel? Gedekt!
 • Een bewoner beschadigt tijdens zijn verhuis de muur van de gemeenschappelijke trappenhal? De herstelling van de muur is verzekerd.
 • Om een lek in de roofing van het dak op te sporen, moeten de bangkirai tegels van het dakterras weggenomen worden. Gelukkig is er een tussenkomst voor het verwijderen en terugplaatsen van de materialen die de waterdichte bekleding van het dakterras bedekken.

Vergoeding voor ontoegankelijkheid gebouw

Door een onverwachte gebeurtenis, zoals een brand in een gelijkvloers appartement, zijn de trappenhal en de appartementen op de verdiepingen niet toegankelijk. Uzelf of uw huurders en uw mede-eigenaars die hun woning op dat moment niet kunnen gebruiken, hebben recht op een vergoeding. Zelfs als hun afzonderlijke appartement onbeschadigd bleef. Pack Mini Building+ komt ook tussen in de eventuele huisvestingskosten van de huurders en bewoners zolang het gebouw ontoegankelijk is. Dit is geldig voor elke onverwachte gebeurtenis die het gebouw ontoegankelijk maakt.

Schade door werken

De mede-eigenaars zijn beschermd tegen waterschade en glasbreuk veroorzaakt door een aannemer of een vrijwilliger die in uw opdracht werken uitvoert aan het gebouw.

Bescherming van de inhoud in openlucht

Balkonmeubilair van de individuele mede-eigenaars is beschermd tegen schade door storm of natuurrampen tot 7.968 euro¹.

24u/24 bijstand

Is er in de gemeenschappelijke delen van uw gebouw een garagepoort geblokkeerd of een afvoer verstopt? Dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan naar een vakman. Onze bijstandsdienst is dag en nacht bereikbaar en brengt u in contact met een technicus.

Wij betalen zijn verplaatsingskosten, werkuren en de materialen voor een voorlopige herstelling, tot 400 euro (waarvan maximaal 150 euro voor de materialen). Zonder vrijstelling en tot 3 keer per jaar.

Ook een bewoner kan voor zijn privaat deel op eigen kosten een beroep doen op een vakman via Mini Building Assist+. Heeft hij een pack Woning & Assist+ van AG Insurance, dan worden de kosten aan dezelfde voorwaarden vergoed.

Tussenkomst hospitalisatie of overlijden

Als een mede-eigenaar gewond raakt door een verzekerd schadegeval of door CO-vergiftiging, dan krijgt hij een tussenkomst voor zijn medische kosten. De vergoeding bedraagt tot 7.968​ euro¹ per jaar per slachtoffer en tot 36.532 euro¹ per schadegeval. Overlijdt het slachtoffer als gevolg van het schadegeval of door de CO-vergiftiging, dan kan de vergoeding gebruikt worden voor de begrafeniskosten.

¹Geïndexeerd afgerond bedrag (Abex 1004, 1ste semester 2023).


Waar en wanneer bent u verzekerd?

​Om de voordelen van Pack Mini Building+ te kunnen genieten, moet het gebouw verzekerd zijn via een brandverzekering Top Woning van AG Insurance.

Pack Mini Building+ is een interessante uitbreiding op uw Top Woning brandverzekering en geldt op dezelfde locaties als deze brandverzekering. De waarborg Building Assist geldt alleen voor het gebouw dat beschreven wordt in de bijzondere voorwaarden.

Uw contract loopt één jaar en wordt telkens voor dezelfde periode stilzwijgend verlengd. Tenzij u daar minstens drie maanden voor het einde van het contract bezwaar tegen aantekent.


Wat moet ik doen bij een schadegeval?

Contacteer gewoon uw verzekeringsadviseur en hij bekommert zich om uw schade.

Hulp nodig bij een dringend probleem in de gemeenschappelijke delen van het gebouw?

Bel 24u/24 naar Mini Building Assist op het nummer 02 664 46 70.


Wat zijn de belangrijkste uitsluitingen?

 • Een schadegeval dat opzettelijk wordt veroorzaakt door de verzekerde.
 • In de waarborg Mini Building Assist: definitieve herstellingen of onderhoudswerken.
 • Eigendommen in openlucht waarvoor de mede-eigenaar geen inhoudsverzekering heeft afgesloten bij AG Insurance.
 • Schaderegelingskosten voor schade hersteld in natura en voor vergoedingen uitgekeerd op basis van waarborgen zoals Natuurrampen Tariferingsbureau, Burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebouw, Expertisekosten, Verhaal van derden en verhaal van huurders en gebruikers …

Deze lijst is niet volledig. Voor de exacte reikwijdte van deze waarborgen: klik op de tab 'Algemene voorwaarden' hieronder of vraag gratis advies aan uw verzekeringstussenpersoon.


Algemene voorwaarden en wettelijke informatie

Uw makelaar

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

Clausule 25/08/2021

BNP Paribas Fortis

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

Clausule 25/08/2021
Clausule 21/09/2019