Spaar voor uw pensioen als zelfstandige zonder vennootschap 


Spaar voor uw pensioen

Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren

U weet het beter dan wie ook: uw wettelijk pensioen als zelfstandige volstaat niet om uw levensstandaard te behouden als u stopt met werken.

Gelukkig is AG er voor u!

Ontdek de producten waarmee u een extra spaarpot opbouwt.

Ik wens gepersonaliseerd advies

VAPZ, de basis voor uw aanvullend pensioen

Met het VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) spaart u voor uw pensioen en geniet u een interessant belastingvoordeel. De premies zijn fiscaal aftrekbaar als beroepskosten, op voorwaarde dat u zich aan een bepaald plafond houdt.

U kan uw VAPZ ook gebruiken om een overlijdensdekking of arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, of om een vastgoedproject te financieren. 

Ons VAPZ-gamma voor zelfstandigen sleepte voor de zede keer een DECAVI-trofee in de wacht. De DECAVI Trofeeën, een uniek evenement in de verzekeringswereld in België, bekronen de beste levensverzekeringsproducten van het afgelopen jaar, die ter diepe analyse aan een jury worden voorgelegd, in verschillende productcategorieën

VAPZ is een zeer veelzijdig product met een rendement dat top is op de markt. Dankzij de aanvullende dekkingen kunnen zelfstandigen het product perfect afstemmen op de behoeften van hun gezin.

U hebt al een VAPZ en u bent een zorgverlener : RIZIV-contract

Een RIZIV-contract is voor geconventioneerde artsen, tandartsen, apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten (zelfstandig of in loonverband) of zelfstandige  verpleegkundigen. Als zorgverlener kan u de RIZIV-bijdrage gebruiken om een aanvullend pensioen op te bouwen. Het RIZIV bepaalt elk jaar het bedrag van de bijdrage dat varieert volgens het beroep. U kan uw RIZIV-contract ook aanvullen met een dekking overlijden of arbeidsongeschiktheid! 

Bezoek de website van het RIZIV om dit voordeel te ontdekken. 

U wil nog meer sparen: POZ

De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen vult het pensioen aan van zelfstandigen zonder vennootschap die op een voordelige manier meer willen sparen. Met de POZ profiteert u van een extra belastingvermindering als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Wil u alles weten over uw toekomstig pensioen? Ga naar mypension.be

Onze aanvullende waarborgen

  • Een overlijdensdekking om uw gezin te beschermen als er u iets overkomt vóór u met pensioen gaat. Doel? De levensstandaard van uw geliefden behouden, zelfs als u er niet meer bent. 
  • Een bijkomende premie om uw inkomen en dat van uw gezin te beschermen in geval van ziekte of een ongeval. 

Ik wens gepersonaliseerd advies