Mobiliteit

Top Occasium

Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij:

Uw makelaar

BNP Paribas Fortis

Wilt u een offerte op maat ?
VRAAG EEN OFFERTE
Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren

Top Occasium
Een echte omnium voor uw tweedehandswagen

Zowel voor privégebruik als voor professioneel gebruik is uw tweedehandswagen verzekerd tegen alle schade. Ongeacht de oorzaak. Er zijn slechts vier duidelijk vermelde uitzonderingen.

Enkel klanten die hun Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto van AG hebben afgesloten, kunnen Top Occasium onderschrijven voor hun tweedehandswagen.

Duidelijke voordelen

Een voordeligere premie

Uw premie wordt berekend op basis van de aankoopwaarde van uw voertuig.

Eenvoudige vrijstelling

Geen vrijstelling in de kleine omnium, één enkele vrijstelling in de grote omnium.

Vervangvoertuig

Laat na een schadegeval uw wagen herstellen bij een door AG Insurance erkende hersteller en ontvang een vervangvoertuig.


In deze pagina


Waarom is Top Occasium voor mij interessant?

Omdat het de bescherming biedt van een echte omnium voor uw tweedehandswagen. En als zelfstandige bent u verzekerd als u uw voertuig privé gebruikt of voor uw werk.

 • Dankzij het principe 'Alles is verzekerd, behalve …' in de formule van de 'grote' omnium (Multirisk + stoffelijke schade), vergoedt Top Occasium alle schade aan uw wagen, ongeacht de oorzaak ervan. Slechts vier uitzonderingen zijn niet gedekt, alle netjes vermeld in uw contract.
 • Voor een bescherming op maat van uw tweedehandswagen hebt u de keuze tussen een 'kleine' omnium (Multirisk) of een 'grote' omnium (Multirisk + stoffelijke schade).

Wat zijn de troeven van Top Occasium?

 • Een premie en schadevergoeding bij totaal verlies op basis van de aankoopprijs van het voertuig.
 • Een verzekering die u beschermt wanneer u uw voertuig privé én voor uw werk gebruikt.
 • Een terugbetaling van het bedrag van de taks voor inverkeerstelling bij een totaal verlies.
 • Een vervangvoertuig als u uw wagen laat herstellen bij een van onze erkende garages. Zonder verplichting, want u behoudt altijd een vrije keuze van hersteller.
 • Een vervangvoertuig bij diefstal van uw wagen. Tot maximaal 30 dagen!
 • Geen premieverhoging na een ongeval.

Wat dekt Top Occasium?

In de formule van de 'grote' omnium bent u als zelfstandige voor praktisch alles verzekerd! Top Occasium is een echte omnium voor uw tweedehandswagen en dit zowel privé als voor uw professionele activiteiten.Onderstaande voorbeelden zijn het bewijs:

 • U rijdt tegen een verkeerspaaltje op weg naar een klant? Dit is gedekt.
 • Uw kind laat de winkelkar los en die knalt pardoes tegen uw bumper? Dit is gedekt.
 • U hebt een ongeval met een hert dat uit het bos is gesprongen? Dit is gedekt.
 • Een voorbijwandelende vandaal kerft iets in de zijkant van uw tweedehandswagen terwijl u een klant bezoekt? Dit is gedekt.
 • Tijdens een zakendiner bijt een knaagdier de kabels onder uw motorblok stuk? Dit is gedekt.

Op vier uitzonderingen na, klaar en duidelijk vermeld in de algemene voorwaarden van uw contract, dekt de formule van de 'grote' omnium alle schade aan uw voertuig. Dus ook diefstal, brand, glasbreuk, onweer, hagel, overstroming, …

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw voertuig te beschermen met een 'kleine' omnium.

Eenvoudige vrijstelling

 • Geen vrijstelling in de 'kleine' omnium
  Voorruit gebarsten? Motorkap ingedeukt door een hagelbui? Schade veroorzaakt door dieven? U ontvangt steeds de volledige schadevergoeding zonder vrijstelling, zelfs bij een beperkt schadegeval.
 • Eén vrijstelling in de 'grote' omnium
  Een vrijstelling van 700 euro wordt toegepast bij de herstelling door een door AG insurance erkende hersteller. Kiest u voor een andere hersteller, dan wordt de vrijstelling verhoogd met 250 euro.

Wanneer en waar ben ik verzekerd?

U bent verzekerd in alle landen die vermeld staan op uw verzekeringsbewijs.

 Het betreft een contract met een duur van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet.


Wat moet ik doen bij een schadegeval?

U hebt een ongeval (in België of tot 30 km over de grens), privé of voor uw werk, en u kunt uw traject niet verderzetten? Dan kunt u de klok rond rekenen op onze gratis onmiddellijke bijstand die:

 • uw wagen sleept tot de plaats van uw keuze;
 • u een vervanwagen ter beschikking stelt gedurende 24 uur;
 • uw niet-verwonde passagiers naar huis of naar hun oorspronkelijke bestemming voert;

Zo hoeft u als zelfstandige niet te vrezen voor al teveel tijd- en inkomstenverlies.

AG Insurance staat synoniem voor:

 • gemak: of u nu in recht bent of in fout, als u kiest voor een erkende hersteller blijft uw mobiliteit zowel privé als professioneel gewaarborgd want u krijgt een gratis vervangwagen ter beschikking tijdens de herstelperiode. Bovendien vinden expertise en herstelling plaats op hetzelfde moment waardoor u geen tijdsverlies lijdt en regelt AG Insurance de factuur rechtstreeks met de hersteller.
 • flexibiliteit: u bent vrij om de hersteller te kiezen, maar AG Insurance werkt nauw samen met een uitgebreid netwerk van erkende herstellers. Laat uw wagen herstellen binnen dit netwerk om een aantal voordelen te genieten.
 • eenvoud: als u aangifte doet van uw ongeval bij AG Insurance en u kiest voor een erkende hersteller; dan zal deze hersteller u de volgende werkdag al contacteren om de nodige afspraken te maken.

Vind een erkende hersteller in uw buurt.


Voor welke voornaamste risico’s ben ik niet verzekerd?

 • De schadegevallen die niet gedekt zijn in Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto of met verhaal (gedeeltelijk of volledig).
 • In Multirisk ('kleine' omnium): de diefstal van het voertuig als het door de maatschappij opgelegde antidiefstalsysteem niet werkte.
 • In stoffelijke schade (die samen mt Multirisk de 'grote' omnium uitmaakt): de schade veroorzaakt aan het voertuig als gevolg van een constructiefout, slijtage, een gebrek aan onderhoud of een niet-conform gebruik van het voertuig.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen die beschikbaar zijn door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw verzekeringsadviseur.


Algemene voorwaarden en wettelijke informatie

Uw makelaar

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

BNP Paribas Fortis

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering


Uw tools

​Laat uw voertuig herstellen bij een erkende hersteller in uw buurt

 

Uw wagen laten herstellen in een erkende garage biedt tal van voordelen. De lijst van de herstellers in uw buurt vindt u hier snel terug.