Menu
  • Wie zijn wij ?
  • AG in de samenleving
  • Investeerders
  • Leveranciers

Preventie

supporter de votre vie

Preventie is key

Voorkomen is beter dan genezen: als supporter van de Belgische samenleving en als verantwoordelijke verzekeraar draagt AG preventie hoog in het vaandel. Dit uit zich in specifieke en doelgerichte partnerships en campagnes om mensen bewust te maken van bepaalde risico's en hen te tonen wat ze eraan kunnen doen. Zo willen we overlijdens voorkomen en vermijden dat mensen onnodig lijden.

Onze initiatieven

Stop Darmkanker

Elke dag wordt bij 23 Belgen darmkanker vastgesteld! Deze ziekte is, na longkanker, de tweede meest voorkomende kanker bij zowel mannen als vrouwen. Een gezonde levensstijl kan het risico op kanker met 25% verminderen, en als de ziekte vroegtijdig wordt opgespoord, stijgt de kans op genezing aanzienlijk (meer dan 90%).

 AG steunt de vzw Stop Darmkanker waarvan dokter Colemont nu al meer dan 8 jaar medestichter is. We moedigen mensen aan om te bewegen en gezond te leven, én we zetten in op preventie. 

meer weten

Te Gek!?

De vzw Te Gek!? zet zich al jaren in om het taboe rond psychische problemen bespreekbaar te maken. Met heel uiteenlopende initiatieven zoals concerten, wandeltochten en theatervoorstellingen probeert Te Gek!? aandacht te vragen voor dit specifieke thema.

Sinds 2020 steunt AG Te Gek!? structureel en draagt het zo zijn steentje bij om psychisch kwetsbare mensen te helpen. 

meer weten

Vélo Kids / Tous à Vélo

Jongeren krijgen vaak te maken met heel wat gevaren wanneer ze in het verkeer fietsen. Dankzij de projecten Vélo Kids en Tous à Vélo, ondersteund door AG, bezoekt de Fédération Royale Sportive de l'Enseignement Libre (FRSEL) scholen in Brussel en Wallonië met een behendigheidsparcours. 

FRSEL probeert zo kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. In 2019 namen meer dan 9.300 kinderen deel aan deze schoolactiviteiten.

Kidz on Wheelz

Kidz on Wheelz wil het fietsen bij kinderen tussen 5 en 14 jaar promoten, met bijzondere aandacht voor meisjes. Dit initiatief van Cycling Vlaanderen krijgt extra steun van AG om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. De kinderen leren hierover via een behendigheidsparcours dat wordt opgesteld in scholen en tijdens een reeks evenementen in Vlaanderen.  Met dit project streven we ernaar om ongelukken te voorkomen en het belang van opvallen in het verkeer duidelijk te maken. 

Dankzij deze activiteit hebben in 2019 meer dan 7.600 kinderen geleerd hoe ze veilig moeten fietsen in het verkeer.

meer weten

Stichting tegen Kanker

Als supporter van de Belgische samenleving en als verantwoordelijke verzekeraar draagt AG preventie hoog in het vaandel. Dit uit zich ook in de steun die AG aan Stichting tegen Kanker biedt, om mensen bewust te maken van bepaalde risico's en hen te tonen wat ze eraan kunnen doen. Zo willen we overlijdens voorkomen en vermijden dat mensen onnodig lijden.

meer weten