Onze geschiedenis

supporter de votre vie

AG, supporter van jouw leven sinds 200 jaar

Het leven is een avontuur. En voor AG is dit avontuur al 200 jaar aan de gang.

Twee eeuwen geschiedenis, geschreven door onze klanten, partners en collega's. Twee eeuwen van evolutie, partnerschappen, overnames en uitdagingen. Ondersteund door onze verschillende merken: een breed scala van diensten en producten, elk ontworpen om aan diverse behoeften tegemoet te komen. Ook van ontmoetingen die ons DNA hebben verrijkt en onze #WeAreAG-cultuur mee hebben vormgegeven. Twee eeuwen van een nagekomen belofte: supporter zijn van het leven van de Belgen.

De 200ste verjaardag van AG is méér dan een belangrijke datum op een tijdlijn: het is voor ons een unieke kans om te vieren wat we hebben gedaan, wat we vandaag doen en wat we morgen nog altijd zullen doen: de verzekeringssector en de samenleving mee vormgeven. Door ons voortdurend aan te passen aan een snel evoluerende samenleving. Maar ook door bij te dragen aan die verandering en de maatschappij vooruit te helpen.

Ontdek ons tweehonderdjarig bestaan in video's en timeline.

Onze timeline

AG is een onderneming die resoluut naar de toekomst kijkt, maar die ook met trots kan terugblikken op haar verleden. In twee eeuwen tijd is AG uitgegroeid tot leider op de Belgische verzekeringsmarkt en een belangrijke speler in de Belgische economie en samenleving. Hieronder enkele belangrijke data in de geschiedenis van de onderneming.