Menu
  • Wie zijn wij ?
  • AG in de samenleving
  • Investeerders
  • Leveranciers

Sponsoring

test

supporter de votre vie

Onze brand activation-strategie

AG wil supporter zijn van de Belgische samenleving. Deze ambitie komt tot uiting in een doordacht, preventief en doelgericht brand activation-beleid dat steunt op 3 pijlers: Move by AG, Cycling en maatschappelijk engagement (CSR). 

Move by AG

'Zitten is het nieuwe roken'. Met Move by AG willen we zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om een actieve levensstijl te leiden. 

Cycling

AG is een echte supporter van de Belgische wielersport. Dankzij dit ecosysteem van partnerships kunnen we alle disciplines en niveaus ondersteunen. 

Maatschappelijk engagement

Als maatschappelijk geëngageerde verzekeraar vinden we het héél belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de Belgische samenleving. Dit ook via onze preventie-expertise.

Onze partnerships

Mensen stimuleren, verrassen en verbinden. Vanuit die gedachte sponsort en ondersteunt AG organisaties, initiatieven en evenementen die zijn sportieve en sociaal geëngageerde karakter weerspiegelen.

De evenementen gesponsord door AG

supporter de votre vie

Onze sleutelwaarden

Belgen helpen om een gezond leven te leiden, zowel fysiek als mentaal, is voor ons van fundamenteel belang. Dit toont aan dat we een echte supporter van de samenleving zijn. Ons brand activation-beleid stimuleert mensen om te bewegen, om een sportactiviteit te beoefenen met een gemeenschappelijk doel voor ogen. De voordelen zijn overduidelijk: een betere levenskwaliteit en een hogere levensverwachting. 

Onze partnerships moeten toegankelijk zijn voor een breed publiek, nationaal erkend worden en onze waarden weerspiegelen door de deelnemers aan te moedigen te bewegen. Daarnaast willen we onze merkbekendheid verhogen en onze positie als marktleider verstevigen door unieke ervaringen te creëren voor medewerkers, klanten en partners. Onze aanpak is gebaseerd op drie pijlers: 

  • Move by AG
  • Cycling
  • Maatschappelijk engagement

We steunen de Belgische sport ook via partnerships met onder andere Belgian Cycling en Paralympic Team Belgium.

Move by AG

Ons globale activatieprogramma moedigt de Belgen aan om regelmatig sport te beoefenen. Dagelijkse stress en een overvolle agenda weerhouden mensen er vaak van om te gaan sporten. Daarom willen we hen aanmoedigen om te bewegen en te vechten tegen een sedentaire levensstijl, ook wel het nieuwe roken genoemd. Move by AG organiseert uitdagingen die aangepast zijn aan de fysieke conditie van elke deelnemer: wandelen, de trap nemen, boodschappen doen met de fiets. De voorbeelden zijn talrijk en niet prestatiegericht. Uiteraard is ons programma gebaseerd op wetenschappelijke studies en visies.

Cycling

Het wielrennen is een sport die al vele jaren gebrand zit in het DNA van AG. Als partner van Belgian Cycling ondersteunt AG al bijna 25 jaar de prestaties van de nationale teams in alle categorieën en disciplines. Zij zijn echte rolmodellen die ook anderen aan het fietsen krijgen. Daarnaast focust het bedrijf zich ook op bepaalde doelgroepen door het ondersteunen van projecten specifiek gericht op vrouwen (Zij aan Zij en AG Wallonie Women Cycling) en kinderen (Kidz on Wheelz en Vélo Kids).

In 2021 heeft AG beslist om hoofdpartner te worden van twee van de meest prestigieuze wielerwedstrijden van de UCI World Tour: Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Dit partnerschap loopt tot en met 2024.

Maatschappelijk engagement

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid (CSR - Corporate Social Responsability) is een belangrijk onderdeel van onze brand activation-strategie. Als supporter van de Belgische samenleving geloven we dat sport niet alleen het leven van elke burger verbetert, maar ook het maatschappelijk leven stimuleert. We zijn daarom een partnership aangegaan met Paralympic Team Belgium. Samen moedigen we iedereen met een handicap aan om een sportactiviteit te beoefenen, ieder volgens zijn/haar mogelijkheden. 

Contact

Onze partnerships zijn voor dit jaar al bepaald

Dien een sponsoraanvraag in

Hebt u een project dat aansluit bij onze strategie en onze waarden? Stel het dan gerust aan ons voor.

Hebt u een andere vraag over ons brand activation-beleid? Neem dan contact op via sponsoring@aginsurance.be