Onze partnerverenigingen

supporter de votre vie

AG Solidarity is een sterke partner voor verenigingen. We werken samen met meer dan 170 verenigingen. Sommige van hen zijn strategische partners met wie we regelmatig en op lange termijn projecten ondersteunen.

Goods to Give

'Goods to Give' is een jonge vzw die nieuwe non-foodproducten van bedrijven verzamelt en herverdeelt onder kansarmen via een netwerk van sociale organisaties die strijden tegen armoede in België.

Dankzij donaties van grote bedrijven heeft 'Goods to Give' al miljoenen producten voor dagelijks gebruik (hygiëne- en verzorgingsproducten, school- en babyartikelen, kleding, meubilair, ...) kunnen herverdelen aan bijna 300 sociale partners. In totaal hebben meer dan 200.000 kansarmen van dit initiatief kunnen profiteren.

AG heeft besloten een partnerschap aan te gaan met 'Goods to Give'. Onze partners van het AG Solidarity Program kunnen voortaan hun bestellingen plaatsen bij 'Goods to Give'.

Producten die bestemd zijn voor de vuilnisbak krijgen zo een tweede leven en helpen mensen in nood.

Werking van de vereniging

Ons logistieke platform voor de inzameling en verdeling van nieuwe non-foodproducten is een professionele, efficiënte en transparante link tussen bedrijven en sociale organisaties.

"Ik heb onlangs een lange carrière bij Procter & Gamble afgesloten. Vroeger werden perfect bruikbare producten vernietigd of werd de overtollige productie aan de medewerkers gegeven. Er was geen alternatief. Dankzij het logistieke platform 'Goods to Give' kunnen we onze non-foodproducten bewaren en aanbieden aan sociale organisaties in heel België. Daarna worden ze herverdeeld onder mensen in moeilijkheden. Het is leuk om gratis producten van uw werkgever te krijgen, maar het is nog leuker om te weten dat ze naar mensen gaan die ze echt nodig hebben."

Lucy Bogaerts - Goods to Give ambassadeur voor West-Vlaanderen.


"We hebben hetzelfde DNA, dezelfde stijl en dezelfde geest als 'Goods to Give'. Als voorzitter van het stuurcomité van AG Solidarity ben ik blij met dit partnerschap en ik hoop dat dit het begin is van een lange en vruchtbare samenwerking. We zijn sterker als we de handen in elkaar slaan."

Jan Heyvaert - voorzitter van het stuurcomité van AG Solidarity.


Meer informatie?

Ga naar de website van Goods to Give of stuur een e-mail naar AG - Solidarity

L'Ilôt

L'Ilôt/'t Eilandje wil tegemoetkomen aan de behoeften van daklozen en uiterst kwetsbare mensen in Brussel en Wallonië. De vereniging organiseert uiteenlopende diensten die elkaar aanvullen en aangepast zijn aan de specifieke situatie van elke betrokken persoon of familie.

Dit doel is bereikt als de mensen die zij ondersteunen hun autonomie en waardige levensomstandigheden terugkrijgen.

Voor L'Ilôt is het hebben van een dak boven uw hoofd, een 'thuis' waar u zich comfortabel en veilig voelt, de eerste stap om met vertrouwen naar de toekomst te kijken en nieuwe projecten op te zetten.

L'Ilôt ontwikkelde oplossingen voor de huisvesting van daklozen en probeert nu ook banen te creëren via Les Pots de L'Ilôt/'t Eten van 't Eilandje, een socio-economisch project.

AG Solidarity heeft besloten om samen te werken met L'Ilôt om hen te steunen in hun project 't Eten van 't Eilandje'.

Via een hotelopleiding voor daklozen of heel kwetsbare personen, biedt 't Eten van 't Eilandje' bedrijven, organisaties of particulieren een biologische cateringdienst aan op bestelling.

't Eten van 't Eilandje' is gebaseerd op uitsluitend biologische producten en biedt sinds juli 2019 een eerste aanbod van 4 bokalen met biologische vegetarische producten. Dit aanbod is onderverdeeld in picknickpakketten met keuze uit brood, salade en dressing, charcuterie en/of kaas.


"Dankzij de structurele steun van AG kan 't Eilandje meer en betere steun bieden aan daklozen en mensen in precaire situaties. Door zich te richten op de autonomie en emancipatie van mensen om definitief weg te raken uit de dakloosheid, pleit 't Eilandje voor een duurzame oplossing.
Dankzij de uitzonderlijke steun van AG voor bijkomende aankopen tijdens de gezondheidscrisis konden we tijdens de lockdown alle diensten openhouden. We putten veel moed uit het vertrouwen dat de medewerkers van AG hebben in 't Eilandje en het project 't Eten van 't Eilandje'. Enorm bedankt iedereen voor uw steun en vertrouwen!" 

Ariane Dierickx - algemeen directeur van 't Eilandje.


"Een warme maaltijd eten, mijn administratieve situatie verder in orde brengen, de balans opmaken van toekomstige plannen (job, opleiding, ...): 't Eilandje begeleidt me elke dag om voorgoed van de straat te geraken."

Getuigenis van iemand die naar het dagcentrum komt.

Onze verwezenlijkingen

Wij ondersteunen een groot aantal initiatieven in samenwerking met onze partnerverenigingen.

supporter de votre vie

Contact

Heeft uw vereniging steun nodig?

Sluit uw project aan bij onze steunassen?  Hebt u meer informatie nodig of vragen over een lopende samenwerking?

Als u nog niet met AG Solidarity samenwerkt en uw project beantwoordt aan onze solidariteitsacties, zal het team een persoonlijk gesprek met uw vereniging organiseren om de draagwijdte van uw aanvraag te beoordelen.