Onze Partners

supporter de votre vie
Een overzicht van onze huidige partnerships

Onze partners

We willen unieke ervaringen creëren voor onze klanten, medewerkers en het Belgische publiek door hen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan evenementen die bijdragen tot een gezonde levensstijl. We delen onze preventie-expertise op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en mobiliteit.

Contact

Onze partnerships zijn voor dit jaar al bepaald

Dien een sponsoraanvraag in

Hebt u een project dat aansluit bij onze strategie en onze waarden? Stel het dan gerust aan ons voor. 

Hebt u een andere vraag over ons brand activation-beleid? Neem dan contact op via sponsoring@aginsurance.be

Onze evenementen

Het hele jaar door vinden er over het hele land evenementen plaats georganiseerd met en door onze partners.

supporter de votre vie

Een overzicht van onze huidige partnerships

Healthy Lifestyle

5 & 10 Miles de Louvain-la-Neuve

Doorwinterde loper? Of net de sprong gewaagd en beginnen trainen? Kom dan in maart naar Louvain-La-Neuve! Elk jaar zijn er zo'n 1.500 deelnemers die starten en finishen op de Grote Markt.  Ambiance gegarandeerd dankzij de vele activiteiten de hele namiddag. Op het programma: 5 & 10 Miles (8 & 16 km) voor volwassenen en Mini-Miles voor kinderen. 

meer weten

5 & 10 km de l’ULB

Lopen en tegelijkertijd een goed doel steunen: de perfecte combinatie! De opbrengst van dit evenement gaat naar wetenschappelijk onderzoek aan de Université Libre de Bruxelles. En jij werkt aan je conditie ... Een win-win dus! Nieuw dit jaar: een parcours van 5 km. En ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht: voor de jonge avonturiers er de ULB Kids Challenge. Afspraak op de voorlaatste zondag van april!

meer weten

Gentse 12 urenloop

De Gentse 12 urenloop is eind april het sportieve hoogtepunt bij uitstek voor veel studenten. In deze 12 uur durende aflossingswedstrijd proberen de deelnemende kringen zoveel mogelijk rondjes te lopen op weg naar de overwinning. Elk uur zijn er ook de speciale rondes. Deze ludieke rondes gaan door tussen de loopwedstrijd zelf maar pas op, vaak is de uitvoering belangrijker dan de snelheid! De beste(n) van elke ronde worden beloond met leuke prijzen.
Na de wedstrijd wordt de strijdbijl begraven en barst het openluchtfeest los met opzwepende muziek van de beste dj's. Het Sint-Pietersplein is dan de place to be voor de 17.000 feestende studenten.

meer weten

10-urenloop Antwerpen

De 10-urenloop is een non-stop estafetteloop van 10 uur aan het MAS in Antwerpen. Verschillende studentenverenigingen nemen het tegen elkaar op om de titel van snelste vereniging van Antwerpen in de wacht te slepen. Maar dit evenement is meer dan een wedstrijd: je kan ook gewoon genieten van allerlei activiteiten op het evenemententerrein en je vrienden aanmoedigen in een geweldige sfeer. Nog een duwtje in de rug nodig? Er staan foodtrucks voor de hongerigen en dj's zorgen ervoor dat ook degenen die niet meelopen de benen kunnen losgooien. Afspraak eind april in Antwerpen!

meer weten

AG Coast Walk

Deze Wandeltocht langs de hele of een deel van de Belgische kust wil uitgroeien tot een sportief evenement waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden, maar ook tot een gezellige dag uit voor jong en oud, voor het hele gezin.

De AG Belgian Coast Walk is een perfecte weerspiegeling van onze doelstellingen: dit event is toegankelijk voor iedereen en moedigt mensen aan om vaker te bewegen. En dankzij de verschillende afstanden van 10 tot 80 kilometer is er voor elk wat wils. Afspraak in mei aan de Belgische kust!

meer weten

Paralympic Team Belgium

Met Paralympic Team Belgium willen we de sportcultuur in België en de sportbeoefening op elk niveau stimuleren en ondersteunen voor atleten met een visuele, fysieke of mentale handicap. Dankzij onze steun als officiële partner, kan Paralympic Team Belgium zijn werking verbeteren, zijn activiteiten uitbreiden en met de atleten naar topprestaties toewerken.

2021 was een geweldig jaar voor de Belgische paralympiërs. Het Belgische team behaalde in totaal 15 medailles op de Paralympische Spelen in Tokio en overtrof daarmee alle verwachtingen. Door Paralympic Team Belgium te steunen, hopen we dat zoveel mogelijk paralympische sporters ook in de toekomst hun droom kunnen waarmaken.

Afspraak deze zomer in Parijs voor de Paralympische Spelen 2024!

meer weten

AG Semi-Marathon Nivelles

In de zomer genieten we liever van het zonnetje op een terras met familie en vrienden in plaats van te sporten. Gelukkig kan u met de AG Semi Marathon de Nivelles, die elk jaar in september plaatsvindt, tijdens de zomervakantie uw conditie op peil houden en zich meten met 4.000 gemotiveerde deelnemers. Het is een van de grootste loopevenementen in Wallonië en voor iedereen toegankelijk dankzij de verschillende parcours: halve marathon, 21 km handbike, 12 km, 5 km, 1 km (kinderen). 

meer weten

24 urenloop Leuven

De 24 urenloop van Leuven is het grootste studentenevenement van het land. Tijdens deze aflossingswedstrijd strijden verschillende studentenverenigingen 24 uur lang om zoveel mogelijk rondes te lopen. Met één doel voor ogen: kampioen van Leuven worden.

Na afloop van de race worden er verschillende prijzen uitgereikt aan de deelnemers: beste team, beste supporters, beste dj, ... Ambiance gegarandeerd dus!

Eind oktober zijn er meer dan 30.000 studenten komen genieten van deze ongelooflijke, feestelijke sfeer in het sportcentrum van de KUL.

meer weten

Carolorida Charleroi

December is de maand van de corridas, kostuums en kerstmarkten. Zin om verkleed door de straten van Charleroi te lopen? Doe dan midden december mee aan de jaarlijkse kerstloop Carolorida. Het parcours loopt langs het kerstdorp, het winkelcentrum Rive Gauche en de Passage de la Bourse. Ambiance gegarandeerd tijdens de plezantste loopwedstrijd van Wallonië!

Geef samen met ons het startschot van de maand van de corridas bij AG. 

meer weten

Manneken-Pis Corrida Brussel

"The most beautiful corrida van de wereld. Non, peut-être !" Dat is de slogan van de corrida in Brussel. De Manneken-Pis Corrida is wellicht de meest prestigieuze Belgische wedstrijd van het jaar, met een beperkt aantal deelnemers (3.000) in een prachtig decor. Het parcours leidt je langs enkele van de meest opmerkelijke plekken van onze hoofdstad: het Martelarenplein, de Koninginnengalerij, de Nieuwstraat, de Grote Markt, … Daarna begroet je Manneken-Pis, die voor de gelegenheid speciaal is uitgedost als hardloper!

Waar wacht je nog op? Schrijf je in met je collega's, familie of vrienden en kom tussen Kerst & Nieuwjaar naar Brussel. Ideaal om die overtollige kerstkilootjes eraf te lopen!

meer weten

Eindejaarscorrida Leuven

Een stadsrun op de laatste zondag van het jaar? Ja hoor, het bestaat! Meer dan 6.000 gemotiveerde lopers komen samen uit liefde voor de sport om het jaar in schoonheid af te sluiten.

De verschillende runs starten 's ochtends, genoeg tijd dus om rustig te lopen en te recupereren voor je nieuwjaarsparty.

Al meer dan 25 jaar verwelkomt de Eindejaarscorrida van Leuven de meest gemotiveerde loopliefhebbers. Dankzij de verschillende afstanden is deze corrida voor iedereen toegankelijk. En je ontdekt tegelijk ook Leuven, want je loopt langs de mooiste plekken van de stad.

Doe samen met ons en 6.000 andere deelnemers mee en sluit het jaar feestelijk en sportief af.

meer weten

Cycling

AG Insurance - Soudal

Nergens ter wereld is de beleving van het wielrennen zo groot als in België: op topniveau, maar ook bij de honderdduizenden actieve en passieve wielerfanaten. Als verzekeraar die al eeuwen verankerd is in dit land en ingebed in zijn cultuur, wil AG de ontwikkeling van deze Belgische sport bij uitstek extra ondersteunen, met name daar waar nog heel wat groeipotentieel te realiseren is: het Belgische vrouwenwielrennen. Daarom is AG de eerste Title sponsor van een Belgisch professioneel World Tour vrouwenteam onder de vleugels van wielericoon Patrick Lefevere: AG Insurance – Soudal

Belgian Cycling

De vele prestaties van onze wielerkampioenen moedigen de Belgen aan om op de fiets te stappen en een sportactiviteit te beoefenen. AG is sinds 1997 partner, en we zijn bijzonder trots dat we onlangs ons partnership met Belgian Cycling hebben verlengd tot 2025.

Weg- en baanwielrennen, veldrijden, trial, mountainbiken en BMX: Belgian Cycling promoot de wielersport en het gebruik van de fiets bij verschillende doelgroepen. 

meer weten

Luik-Bastenaken-Luik & Waalse Pijl

Wielrennen is een sport die al jaren in het DNA van AG zit. Als partner van Belgian Cycling sinds bijna 25 jaar, steunt AG het hele jaar door de prestaties van onze nationale ploegen, want zij zijn echte rolmodellen om de wielersport en het fietsen aan te moedigen bij verschillende doelgroepen. 

AG is sinds 2021 ook hoofdpartner van twee van de meest prestigieuze wielerwedstrijden van de UCI World Tour: Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Een samenwerking op lange termijn, aangezien we deze zojuist hebben verlengd tot en met 2028. Naast de ongelooflijke wielerprestaties zijn deze twee sfeervolle evenementen ook een echt feest voor alle wielerfans, overal ter wereld, zeker in België, en in het bijzonder in Wallonië.

meer weten

Kampioenschappen Veldrijden

Veldrijden, ook wel de meest populaire wintersport in België genoemd, trekt elke week duizenden toeschouwers en honderdduizenden televisiekijkers. In het kader van zijn partnership met Belgian Cycling is AG elk jaar een structurele partner van de Belgische en Europese kampioenschappen. Meer dan ooit is AG een trotse supporter van de Belgische veldrijders.

Simac Ladies Tour

Sinds 2023 is AG Insurance de nieuwe partner van de Simac Ladies Tour, de enige UCI World Tour-etappewedstrijd in het vrouwenwielrennen in de Benelux. Het peloton werkt elk jaar een tijdrit af op Belgisch grondgebied. AG Insurance is ook de sponsor van de groene trui voor het puntenklassement.

Meer weten