Menu
  • Wie zijn wij ?
  • AG in de samenleving
  • Investeerders
  • Leveranciers

Onze Partners

supporter de votre vie
Een overzicht van onze huidige partnerships

Onze partners

We willen unieke ervaringen creëren voor onze klanten, medewerkers en het Belgische publiek door hen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan evenementen die bijdragen tot een gezonde levensstijl. We delen onze preventie-expertise op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en mobiliteit.

Contact

Onze partnerships zijn voor dit jaar al bepaald

Dien een sponsoraanvraag in

Hebt u een project dat aansluit bij onze strategie en onze waarden? Stel het dan gerust aan ons voor. 

Hebt u een andere vraag over ons brand activation-beleid? Neem dan contact op via sponsoring@aginsurance.be

Onze evenementen

Het hele jaar door vinden er over het hele land evenementen plaats georganiseerd met en door onze partners.

supporter de votre vie

Een overzicht van onze huidige partnerships

Move by AG

AG Antwerp 10 Miles

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Ook tijdens de AG Antwerp 10 Miles is de olympische gedachte nooit ver weg. Iedereen kan starten, en de finish bereiken, en dat is al een prestatie op zich. Snelheid doet er niet toe!

Om het evenement voor iedereen toegankelijk te maken, kunnen de deelnemers kiezen voor de 10 miles, maar ook voor een kortere afstand van 6 km. De allerkleinsten kunnen zich uitleven over een afstand van 1,4 km. Jaarlijks gaan zo'n 40.000 deelnemers de uitdaging aan. Hiermee is de AG Antwerp 10 Miles het grootste loopevenement van België.

meer weten

AG Coast Walk

Deze gloednieuwe wandeltocht (eerste editie in 2019) langs de hele of een deel van de Belgische kust wil uitgroeien tot een sportief evenement waar mensen maandenlang naar uitkijken en zich op voorbereiden, maar ook tot een gezellige dag uit voor jong en oud, voor het hele gezin.

De AG Belgian Coast Walk is een perfecte weerspiegeling van onze doelstellingen: dit event is toegankelijk voor iedereen en moedigt mensen aan om vaker te bewegen. En dankzij de verschillende afstanden van 10 tot 80 kilometer is er voor elk wat wils. Tot begin mei!

meer weten

AG Nacht van de Maan

Wandelen met familie of vrienden tijdens de eerste volle maan van de zomer in een uniek landschap: deze wandelmarathon (42 km) biedt u de mogelijkheid om een magisch moment te beleven. De meest ervaren wandelaars kunnen de uitdaging aan, maar voor wie wil is er ook een wandeling van 10 km bij zonsondergang.

Sfeer gegarandeerd!

meer weten

AG Roller Bike Parade

Beginneling of ervaren sporter, op skeelers, met de fiets of een ander toestel op wielen, alles is mogelijk met de AG Roller Bike Parade. Van juni tot eind september worden in heel België meer dan 35 parades voor jou georganiseerd. De hele zomer lang kan je plezier, sport en muziek combineren in Brussel, Hasselt, Antwerpen, Charleroi en nog vele andere steden. 

De editie 2019 van de AG Roller Bike Parade bracht meer dan 26 000 mensen samen die van de gelegenheid gebruik maakten om verschillende Belgische steden gratis te verkennen en aan hun conditie te werken. Afspraak vanaf half juni!

meer weten

AG Semi Marathon de Nivelles

In de zomer genieten we liever van het zonnetje op een terras met familie en vrienden in plaats van te sporten. Gelukkig kan u met de AG Semi Marathon de Nivelles, die elk jaar in september plaatsvindt, tijdens de zomervakantie uw conditie op peil houden en zich meten met 4.000 gemotiveerde deelnemers. 

Het is een van de grootste loopevenementen in Wallonië en voor iedereen toegankelijk dankzij de verschillende parcours: halve marathon, 21 km handbike, 12 km, 5 km, 1 km (kinderen). 

meer weten

Cycling

Belgian Cycling

De vele prestaties van onze wielerkampioenen moedigen de Belgen aan om op de fiets te stappen en een sportactiviteit te beoefenen. AG is sinds 1997 partner, en we zijn bijzonder trots dat we onlangs ons partnership met Belgian Cycling hebben verlengd tot 2025.

Weg- en baanwielrennen, veldrijden, trial, mountainbiken en BMX: Belgian Cycling promoot de wielersport en het gebruik van de fiets bij verschillende doelgroepen. 

meer weten

Luik-Bastenaken-Luik & Waalse Pijl

Wielrennen is een sport die al jaren in het DNA van AG zit. Als partner van Belgian Cycling sinds bijna 25 jaar, steunt AG het hele jaar door de prestaties van onze nationale ploegen, want zij zijn echte rolmodellen om de wielersport en het fietsen aan te moedigen bij verschillende doelgroepen. 

AG is voortaan ook hoofdpartner twee van de meest prestigieuze wielerwedstrijden van de UCI World Tour: Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Dit partnerschap loopt tot en met 2024.

meer weten

Kampioenschappen Veldrijden

Veldrijden, ook wel de meest populaire wintersport in België genoemd, trekt elke week duizenden toeschouwers en honderdduizenden televisiekijkers. In het kader van zijn partnership met Belgian Cycling is AG elk jaar een structurele partner van de Belgische, Europese en wereldkampioenschappen. Meer dan ooit is AG een trotse supporter van de Belgische veldrijders. 

Kidz on Wheelz

Kidz on Wheelz wil het fietsen bij kinderen tussen 5 en 14 jaar promoten, met bijzondere aandacht voor meisjes. Dit initiatief van Cycling Vlaanderen krijgt extra steun van AG om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. De kinderen leren hierover via een behendigheidsparcours dat wordt opgesteld in scholen en tijdens een reeks evenementen in Vlaanderen. 

Met dit project streven we ernaar om ongelukken te voorkomen en het belang van opvallen in het verkeer duidelijk te maken. Dankzij deze activiteit hebben in 2019 meer dan 7.600 kinderen geleerd hoe ze veilig moeten fietsen in het verkeer.

meer weten

Vélo Kids / Tous à Vélo

Jongeren krijgen vaak te maken met heel wat gevaren wanneer ze in het verkeer fietsen. Dankzij de projecten Vélo Kids en Tous à Vélo, ondersteund door AG, bezoekt de Fédération Royale Sportive de l'Enseignement Libre (FRSEL) scholen in Brussel en Wallonië met een behendigheidsparcours. 

FRSEL probeert zo kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van veilig gedrag op de fiets in het verkeer. In 2019 namen meer dan 9.300 kinderen deel aan deze schoolactiviteiten. 

Zij aan Zij

Cycling Vlaanderen lanceerde in 2020 het project Zij aan Zij, met de steun van AG. Het doel van dit project is heel duidelijk: meer meisjes/vrouwen aanmoedigen om te fietsen. Op recreatief niveau, maar ook om potentieel toekomstig toptalent sneller op te sporen en te stimuleren om te fietsen. Hiervoor worden op regionaal niveau verschillende test- en initiatiedagen georganiseerd. 

Het doel voor 2020 is om 40 tot 60 meisjes te laten koersen. Intussen zijn er al 50 meisjes aan het trainen. Voorts wil de vereniging zoveel mogelijk meisjes begeleiden naar de Vlaamse en Belgische kampioenschappen.  

meer weten

AG Toutes à vélo

Het project AG Toutes à vélo is in 2020 van start gegaan. Dit initiatief van de Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles (FCWB) kreeg onmiddellijk de enthousiaste steun van AG. Het doel van dit project is hetzelfde als dat van Zij aan Zij: meer meisjes/vrouwen aanmoedigen om te fietsen. Op recreatief niveau, maar ook om potentieel toekomstig toptalent sneller op te sporen en te stimuleren om te fietsen. Hiervoor worden op regionaal niveau verschillende test- en initiatiedagen georganiseerd. 

De vereniging wil dat tegen 2023, 135 meisjes aan competitie doen, d.w.z. een stijging van 20 tot 25% per jaar. Daarnaast wil ze 20 wedstrijden organiseren in Wallonië waaraan minstens 50 dames deelnemen, en ze wil ook de media-aandacht sterk vergroten. 

meer weten

CSR

Paralympic Team Belgium

Met Paralympic Team Belgium willen we de sportcultuur in België en de sportbeoefening op elk niveau stimuleren en ondersteunen voor atleten met een visuele, fysieke of mentale handicap. Dankzij onze steun als officiële partner, kan Paralympic Team Belgium zijn werking verbeteren, zijn activiteiten uitbreiden en met de atleten naar topprestaties toewerken.

2021 belooft een spannend jaar te worden voor de Belgische paralympiërs. Op 24 augustus 2021 starten de Paralympische Spelen in Tokio, dé droom van alle paralympische atleten. Door Paralympic Team Belgium te steunen, hopen we dat zoveel mogelijk van hen hun droom kunnen waarmaken.

meer weten

Stop Darmkanker

Elke dag wordt bij 23 Belgen darmkanker vastgesteld! Deze ziekte is, na longkanker, de tweede meest voorkomende kanker bij zowel mannen als vrouwen. Een gezonde levensstijl kan het risico op kanker met 25% verminderen, en als de ziekte vroegtijdig wordt opgespoord, stijgt de kans op genezing aanzienlijk (meer dan 90%).

 AG steunt de vzw Stop Darmkanker waarvan dokter Colemont al meer dan 8 jaar medestichter is. We moedigen de mensen aan om aan sport te doen en gezond te leven, én we zetten in op preventie.

meer weten

Te Gek!?

De vzw Te Gek!? zet zich al jaren in om het taboe rond psychische problemen bespreekbaar te maken. Met heel uiteenlopende initiatieven zoals concerten, wandeltochten en theatervoorstellingen probeert Te Gek!? aandacht te vragen voor dit specifieke thema.

Sinds 2020 steunt AG Te Gek!? structureel en draagt het zo zijn steentje bij om psychisch kwetsbare mensen te helpen. 

meer weten