Verplicht

Mobiliteit

Burgerlijke aansprakelijkheid Auto

Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij:

Uw makelaar

BNP Paribas Fortis

Wilt u een offerte op maat ?
VRAAG EEN OFFERTE
Delen
Deze pagina delen
WhatsApp
Email
Link kopiëren

Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering Auto
Een verzekering die veel verder gaat dan het wettelijk minimum

De verplichte autoverzekering, maar met exclusieve troeven en unieke extra voordelen voor de veiligste bestuurders.

Duidelijke voordelen

Beloning voor goede bestuurders

U haalt de laagste bonus-malus al na vijf jaar schadevrij rijden en behoudt die levenslang.

Voordelige premie

Uw tarief wordt berekend op basis van de eenvoudige en transparante criteria die ook voor particulieren gelden.

Voordelen bij een erkende hersteller

Bij een erkende hersteller wordt de factuur rechtstreeks betaald, u schiet niets voor en betaalt een lagere vrijstelling.


In deze pagina


Waarom is deze verzekering interessant voor mijn bedrijf?

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht voor voertuigen. Wanneer u bij een ongeval in uw recht bent, laat AG Insurance de stoffelijke en lichamelijke schade begroten en recupereert ze die bij de tegenpartij. Als u een ongeval veroorzaakt, vergoedt deze verzekering de letsels van uw passagiers en de schade van andere weggebruikers.


Wat dekt deze verzekering?

Deze verzekering doet wat wettelijk moet, maar onderscheidt zich daarnaast met heel wat interessante extra's.

 1. Altijd onmiddellijk bijstand, 24u/24
  Bij een ongeval krijgt u onmiddellijk hulp en een dag lang een vervangwagen.
 2. Uitstekende bescherming voor de bestuurder
  Zodra u vijf jaar veilig rijdt en bonus-malus -2 haalt, bent u gratis, automatisch en levenslang even goed beschermd als uw passagiers. Dankzij de BA Max.
 3. Turbo Bonus
  Dankzij dit unieke systeem houdt AG Insurance voor uw bonus-malus geen rekening meer met ongevallen in fout van meer dan 5 jaar oud.
  • Zodra uw bonus-malus 4 bedraagt, betaalt u de laagste premie.
  • Na amper 5 schadevrije jaren en als u voldoende lang uw rijbewijs hebt, bereikt u bonus-malus -2 en betaalt u levenslang de laagste premie. Ongevallen hebben dan geen invloed meer op uw premie, behalve in deze extreme situaties: na een ongeval waarbij u dronken was (of in gelijkaardige toestand), na een 3e ongeval in fout, een opzettelijk veroorzaakt ongeval of een ongeval met vluchtmisdrijf, en wanneer een onafhankelijk orgaan na uw 75e uw rijbekwaamheid moet evalueren na een ongeval in fout.
    
   Over het algemeen is er op de bonus-malus schaal een verschil van 3 punten tussen privégebruik en professioneel (of gemengd) gebruik. Zo start een jonge bestuurder die zijn voertuig voor professionele doeleinden gebruikt aan een bonus-malus 14 in plaats van 11. Daardoor is het erg moeilijk om de laagste bonus-malus te bereiken. Temeer omdat bij de minste schade in fout de bonus-malus met 5 punten stijgt!

Waar en wanneer bent u verzekerd?

U bent verzekerd in alle landen die op de verzekeringsbewijs staan.
Met BA Max bent u overal ter wereld beschermd.

Het betreft een contract met een duurtijd van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet volgens de wettelijke modaliteiten. Contracten met een duurtijd van minder dan 1 jaar eindigen op de contractueel voorziene datum, zonder stilzwijgende verlenging.


Wat gebeurt er bij een ongeval?

Als u een ongeval hebt in België, of tot dertig kilometer over de grens, en niet meer verder kunt rijden, mag u dag en nacht onmiddellijk rekenen op bijstand die:

 • uw voertuig naar huis of naar de garage sleept,
 • u 24 uur lang een vervangwagen geeft,
 • uw passagiers, als ze niet gewond zijn, naar huis of naar hun bestemming brengt,
 • gratis uw gezinsleden, collega's of werkgever belt.

Uw verzekeringsadviseur en de specialisten van AG Insurance begeleiden u bovendien tijdens heel de schaderegelingsprocedure.

Flexibel
U kiest zelf wie uw voertuig herstelt. Gaat u bij een erkende hersteller uit ons netwerk, dan geniet u wel een aantal voordelen.

Eenvoudig
De erkende hersteller maakt de werkdag na uw ongevalsaangifte al een afspraak met u.

Gemakkelijk
U krijgt een vervangwagen tijdens de volledige herstelling of houdt de vervangwagen die u vlak na het ongeval kreeg. De expertise en herstelling gebeuren op hetzelfde moment, zodat u geen kostbare tijd verliest. En als u in uw recht bent of een omniumverzekering hebt, dan betaalt AG Insurance de factuur rechtstreeks aan de garagist.


Wat zijn de belangrijkste uitsluitingen voor dit product?

 • De schade aan vervoerde goederen. Deze goederen, koopwaar, professioneel en persoonlijk materiaal kunnen beschermd worden in een afzonderlijk contract of via een Pack;
 • De schade veroorzaakt door het loutere feit dat u goederen vervoert of laadt en lost. Deze risico's vallen mogelijk onder uw BA Uitbating. Als deze goederen schade veroorzaken terwijl u met de auto rijdt, dan kunt u wel rekenen op uw BA Auto-verzekering. Bijvoorbeeld wanneer een ladder tijdens het rijden van het dak van een bestelwagen of van een aanhangwagen valt.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.​


Algemene voorwaarden en wettelijke informatie

Uw makelaar

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering

BNP Paribas Fortis

Onderstaande documenten geven u meer informatie over de verzekering


Uw tools

​Laat uw voertuig herstellen bij een erkende hersteller in uw buurt

 

Uw wagen laten herstellen in een erkende garage biedt tal van voordelen. De lijst van de herstellers in uw buurt vindt u hier snel terug.