Menu
  • Wie zijn wij ?
  • AG in de samenleving
  • Investeerders
  • Leveranciers

AG Insurance - Soudal Quick-Step

supporter de votre vie

AG Insurance – Soudal Quick-Step: investeren in de toekomst van het vrouwenwielrennen

Nergens ter wereld is de beleving van het wielrennen zo groot als in België: op topniveau, maar ook bij de honderdduizenden actieve en passieve wielerfanaten. Mannen én steeds meer vrouwen. Om het Belgische vrouwenwielrennen te ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling, is AG de eerste hoofdsponsor van de jonge en ambitieuze vrouwenploeg AG Insurance  Soudal Quick-Step.

De top van het vrouwenwielrennen verbreden, door te werken vanaf de basis. Dat is de duurzame groeistrategie van AG Insurance – Soudal Quick-Step. Het team rekent daarvoor op de knowhow van iconen uit de Belgische wielersport zoals Patrick Lefevere (CEO van Soudal - Quick-Step), Natascha den Ouden (CEO van AG Insurance – Soudal Quick-Step) en ex-topwielrenster Jolien D’hoore (ploegleidster van AG Insurance – Soudal Quick-Step).

“En op de steun van AG Insurance”, zegt Natascha den Ouden. “Ik ben erg trots dat AG als bedrijf begrijpt waarvoor we willen staan en wat we willen opbouwen voor het mondiale en het Belgische vrouwenwielrennen.”


Unieke piramide van toptalent

Het team zet een opleidingsstructuur op die uniek is in de wereld van het vrouwenwielrennen. AG Insurance – Soudal Quick-Step omvat vanaf dit jaar een eliteteam, een U23-opleidingsteam en een junioren- of U19-ploeg. “Het verschil tussen de juniores en profs is erg groot”, legt Jolien D’hoore uit. “Met deze structuur bieden we jonge talenten een groeipad naar de wereldtop, terwijl ze de vruchten plukken van een omkadering, materiaal en trainingsfaciliteiten van topniveau.”


Dream, Dare, Grow: duurzaam groeien als rode draad

In 2022 bestond AG Insurance – Soudal Quick-Step uit een U23- en een U19-team. Vanaf 2023 komt daar een gloednieuw eliteteam boven. Zowat de helft van dat team bestaat uit jonge rensters die doorgroeien vanuit het U23-opleidingsteam. Julia Börgstrom (21), Anya Louw (21), Gaia Masetti (20), Lone Meertens (24), Ilse Pluimers (20), Ally Wollaston (21), Britt Knaven (22) en Maud Rijnbeek (19) maken de overstap. Zij worden omringd met ervaren toppers als Ashleigh Moolman-Pasio (36 jaar, 42 overwinningen), Romy Kasper (34 jaar, 2 overwinningen) en Lotta Henttala (33 jaar, 25 overwinningen). Marthe Goossens (20), Maaike Boogaard (24 jaar, 1 overwinning), Mireia Benito (25), Justine Ghekiere (24) en Nicole Steigenga (24) maken de overstap naar AG Insurance – Soudal Quick-Step en vervolledigen het eliteteam. De gezamenlijke ambitie? Nieuwe stappen zetten als team en als individuele rensters, en de toppers in het vrouwenwielrennen het vuur aan de schenen leggen.

Ook het U23-opleidingsteam van AG Insurance – Soudal Quick-Step ziet er dit seizoen helemaal anders uit. 5 van de 11 rensters van de U23 groeien door vanuit de U19-juniorenploeg.

De juniorenploeg van AG Insurance – Soudal Quick-Step ten slotte bestaat vanaf 2023 uit allemaal nieuwe gezichten. Ploegleidster Jolien D’Hoore: “Ik ben blij dat het verhaal van AG Insurance – Soudal Quickstep aanslaat en rensters overtuigt om voor ons te kiezen. Zowel aan de top, waar Ashleigh Moolman zich engageert om de jongeren onder haar vleugels te nemen, als aan de basis. Ik kijk er ook naar uit om met de 8 jonge talenten van het U19-team verder aan de slag te gaan. Ons motto is ‘Dream, Dare, Grow’ en dat is geen toeval: wij motiveren en ondersteunen jonge talenten om zich te ontwikkelen en hun wielerdromen waar te maken.”


Volgende doel: WorldTour-licentie

Het team hoopt op termijn ook een WorldTour-licentie te behalen, waardoor het automatisch kan deelnemen aan wedstrijden op het allerhoogste niveau: de WorldTour. Jolien D’Hoore: “Afgelopen zomer kregen we een wildcard om met ons U23-team aan de allereerste Tour de France Femmes deel te nemen. Dat was een geweldige ervaring voor die meisjes; de meesten onder hen reden hun eerste meerdaagse rittenwedstrijd. Het moet onze ambitie zijn om zo snel mogelijk deel uit te maken van het hoogste niveau in het vrouwenwielrennen”


Perfecte match met AG

Jongeren een ideale omgeving bieden om zichzelf te ontwikkelen en te groeien, het belang van het team en een gezonde mix van talent met ervaring. Het duurzame groeiverhaal van AG Insurance – Soudal Quick-Step sluit naadloos aan bij de waarden van AG. CEO Heidi Delobelle: “Met zorg omspringen met talenten, hen goed omringen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en hun ambities te realiseren. Ik zie heel wat gelijkenissen tussen ons bedrijf en het wielerteam. We denken allebei op de lange termijn en aan een groter doel. We ondersteunen niet alleen de ontwikkeling van een team, maar van een hele sportdiscipline. En de meisjes van AG Insurance – Soudal Quick-Step hebben er in één klap 4.400 trotse supporters bij.”


Al decennialang supporter van het wielrennen

Voor AG was de sponsoring van een wielerteam een logische vervolgstap in de ondersteuning van het Belgische wielrennen. AG is al 25 jaar partner van de Belgische en regionale wielerfederaties en is sinds 2021 partner van de legendarische wielerklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, en van de vrouwenwedstrijd AG Tour de La Semois. 

Meer info?

Bezoek de website van AG Insurance - Soudal Quick-Step.